Ionsmoke från

eB RäuchERtechnologien AG

IonSmoke uppdaterar ert rökskåp till en ultraeffektiv rökprocess med hjälp av jonisering.

Denna patenterade process laddar upp röken med hjälp av högspänning vilket gör att den blir "magnetisk" och snabbar upp ert röksteg avsevärt. Vi har hitintills sett förbättringar på mellan 25-50% på helvaror. Processen fungerar på alla produkter men gör mest nytta på recept med långa röktider på kött, fisk och andra produkter.

En mycket trevlig bieffekt är att mängden fasta partiklar minskar drastiskt vilket sänker mängden rökgaser och fasta partiklar som når ut ur rökskåpet. Flera installationer har till och med resulterat till att de har kunnat stänga av efterföljande efterbrännare och "scrubbers" då 90+% av alla fasta partiklar elimineras av denna process. 

Vi kan eftermontera denna processteknik på alla rökskåpsmodeller och fabrikat på marknaden. Skåpet förses med ett aggregat på varsin sida av väggarna under bafflar där röken kommer in. Kontrollpanelen behöver bytas ut då vi har flera nya funktioner som behövs för en optimal process. Man kan till och med styra mängden rök som befinner sig i skåpet som dessutom styrs av PLCn. Detta sker "live" vilket ger er möjligheten till att styra rökdensiteten inuti skåpet på ett helt nytt sätt. 

Förutom vanlig "Delta-temperatur kokning" finns en annan teknink som förutspår nästa steg i varje recept som även sänker energianvändningen. Tekniken kallas "EB-kokning". Även utgående evakuering styrs annorlunda då vi ser till att använda all rök innan evakuering. 

En funktion för insamling av all data ingår som kan levereras över ert befintliga nätverk. Styrpanelen kan även fjärrstyras och uppdateras över internet för kommande uppdateringar. Fel kan skickas både som email eller sms.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår