AEROSOL+ xs

Hållbarhet hos livsmedel och adderad säkerhet

Rökning är antagligen en av de äldsta och mest kända metoderna för senare konsumering. Det tråkiga är att just denna kunskap började försvinna för 50 – 100 år sedan då man började att använda sig av konserveringsmedel istället.  Man ansåg då att den nya vägen för att förhindra tillväxt av farliga bakterier och den naturliga oxideringen kunde lösas på ett enklare sätt.  Dessa konserveringsmedel är vi numera beroende av då vår egen bakterieflora inte längre klarar av en för stor del av mikroorganismer i vår mat. Jäst- och mögelsvampar har vi inte direkt ett naturligt skydd emot. De flesta av oss har väl varit med om lite magsjuka när vi har varit nere på kontinenten. 

Den felaktiga bilden då var att rökning endast bistod med färg och smak. Idag vet vi bättre.

Vi har en lite annorlunda infallsvinkel för att bli av med dessa problem. Därför har vi tagit fram flera E-nummerfria alternativ till konserveringsmedel på samma sätt som våra stenåldersförfäder redan hade lärt sig.

AEROSOL+ xs är ett derivat framtaget på speciella trämaterial för att effektivt rama in problemområden och få fram ännu säkrare livsmedel. Dessa antimikrobiologiska egenskaper har testats och certifierats av ett flertal fristående laboratorier.   

Kundspecifika recepturer för att ge er ett extra övertag mot era konkurrenter.   

Doseringen är så låg att den inte efterlämnar någon eftersmak. Den kan adderas i er formula men skall då deklareras som en ingrediens. För vissa produkter är det bättre att tillsätta senare i processen. Allt beror på hur er produktion ser ut och vad er produkt är. Det finns 5 standard sätt att dosera/använd produkten. Var vänlig och titta på vår utrustning eller klicka här.

Hur fungerar då AEROSOL+ xs? Först går den in och reducerar tillväxthastigheten på oönskade bakterier dramatiskt. Den försvårar och till och med dödar oönskade patogener.  Oftast med log2. Oxidation kontrolleras i kombination med att reducera tillväxthastigheten för jäst och mögel. Oftast kan man ta bort de vanliga laktaterna i er receptur då AEROSOL+ xs är betydligt effektivare. Hållbarhetstiden fördubblas normalt. Var vänlig och kontakta oss och fråga vad vi kan göra för varandra.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår