AEROSOL+ SDS

Spray Doserings System - orginalet sedan 2014

Konserveringsmedel är i dagsläget oftast nödvändigt då vi i Sverige oftast håller 8°C ute i butikerna. Rökningen togs från början fram under stenåldern som konserveringsmetod. Idag används dessvärre oftast den tekniken uteslutande för att få fram rätt färg och smak. Vi har med andra ord glömt varför det användes från början. Därför har vi tagit fram ett system med en e-nummerfri produkt istället för de vanliga konserveringsmedlen.

Det finns 5 grundläggande doseringstekniker för flytande produkter:         

Spray dosering - Vid exempelvis en slicer där man sprayar båda sidorna.
Direkt dosering - I en sekundärförpackning typ påse, skin pac, (djupdragare, VFFS, HFFS).
Indirekt dosering - Appliceras på transportband, korvsorterare m.m.
Atomisering - En torr process för hela rum, slaktlinjer m.m.
Direkt addering - Som en standardingrediens i er produkt, ( i lake, marinader eller kryddor).

Vi har 4 stycken olika applikationsmetoder beroende på hur er process och produkt ser ut.

SDS-1 integreras med er förpackningsutrustning för att dosera direkt in i er förpackning. Exempel på en produkt är en korvförpackning som erhåller 60+ dagars hållbarhet.

SDS-2 sitter vid er slicer och sprayer varje skiva flera gånger. Denna funktion används oftast när er produkt har en stor area jämfört med sin vikt. En förpackning med färdigskivad skinka erhåller oftast 40+ dagars hållbarhet.

SDS-3 används oftast när det är ett transportband, korvsorterare m.m. som skall skyddas.

AEROSOL+ PRO används när det är mycket stor area, typ ett helt rum som skall skyddas. En typisk installation är exempelvis en slakterilokal, eller ett klimatkontrollerat rum med salami eller annan kallrökt fisk-/köttprodukt. Detta system kan även användas när hela ventilationssystem behöver saneras då det är en avsevärt mer ekonomisk process jämfört med en standard sanering.   

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår